Membran

Drømmer du om nytt bad? Ta kontakt med oss – så får vi sett på prosjektet ditt sammen, og realisert din drøm om nytt bad, til sitt fulle potensiale.

Illustrasjon for membran på bad

Det er membranen som avgjør om baderommet er tett eller ikke.
– Har en stor skepsis til selvbyggere som tror hvis de har får litt «forklaring» fra butikkselger at dette er enkelt og besparende hvis man utfører dette selv.

Tallene fra forsikringsselskaper viser at det er ca.80 000 vannskader årlig ved bruk av ufaglærte håndverkere, og eller feil bruk av produkter.

Det kan lønne seg å gjøre en liten research på Google eller sosiale medier, for å se om et firma har dårlig omdømme eller lignende.

Legging av membran krever både kunnskap og bruk av riktig verktøy.
Det viktigste på baderommet er ikke nødvendigvis det du ser, men det som ligger bak flisene og den fine baderomsinnredningen.

Det er derfor veldig viktig å benytte seg av fagpersoner med dokumentert kompetanse. Ofte oppdager vi ikke dette før det er for sent.

Membran er det som avgjør om baderommet er vanntett eller ikke, og er et av de viktigste elementene på et baderom. Når det skal legges membran bør du tenke kvalitet.

Det kan bli svært kostbart dersom du ender opp med store vannskader.

Alt innen membran

Membran er et vanntett sjikt av ett eller flere lag, kombinert for eksempel med priming, glidesjikt eller andre beskyttelsessjikt som hindrer vannet å trenge inn i konstruksjonen. Før flisleggeren legger membran eller påstrykningsmembran kontrolleres det at underlaget ikke er fuktig.

Membran på gulv skal føres opp som en sokkel på veggen i en høyde på minst 5 cm. Veggmembranen skal igjen overlappe gulvmembranen med 2,5 cm. Dessuten skal membranen trekkes opp til gulvoverflaten i døråpning, eller over terskel om det finnes.

– Det er blant annet ofte her det svikter når bad bygges av ufaglærte og da blir konsekvensene fort lite hyggelige, sier fagsjef Are Skaar Nielsen hos Rørentreprenørene Norge